Gry
Grindbakken

Filigransølvsmedmester, kunsthåndverker og tidligere stipendiat.

Gry Grindbakken er en av få filigransølvsmedmestere i Norge. Hun er også en av svært få som virkelig lager håndlaget bunad- og draktsølv i filigransteknikken. Gry er opptatt av håndverket, tradisjonene, men også det nyskapende, lekende og kreative som folkekunsten innbyr til. Dette gir seg uttrykk i nye søljer, både kopier eller rekonstruksjoner av gamle søljer, men også nye søljer med nye varianter, som alle er godt innenfor de tradisjonelle normene. 

Den solide fagkompetansen hun innehar gir henne unike muligheter som kunsthåndverker. Som kunsthåndverker bruker Gry folkekunsten og vår felles kulturarv som en stor inspirasjonskilde. Tekstilhåndverk, natur, farger, andre kulturer er ofte også en sterk inspirasjon for smykker og installasjoner i en mer kunstnerisk retning enn det tradisjonelle sølvet. 

Med bakgrunn fra tradisjonskunststudiene i Rauland, læretid hos velkjente Arnt Darrud på Gvarv i Telemark, mesterbrevutdanning og et treårig stipendiat i håndverket hos Norsk Håndverkstinstitutt og over 20 års erfaring står Gry støtt både i håndverket og utrykket sitt.

«Galleri Grindbakken er stedet for filigran, håndverk, kunst og andre fine saker.» Dette har vært motivasjonen til flytting og utvidelse av verkstedet i 2019. Lokalene til Galleri Grindbakken inneholder et godt og velutstyrt verksted for Gry. Dette skal også være stedet for kunnskap og opplæring. Gry er lærebedrift. Målet er å ha en eller to lærlinger kontinuelig og være en vktig ressurs som lærer bort filigransteknikken til fremtidige gode filigransølvsmeder. Verkstedet og lokalene skal også være en møteplass for kollegaer for deling av håndverk og erfaringsutveksling – og å ta inn impulser fra hele verden.